Покращує фізичну працездатність
При вживанні кордицепса підвищується вироблення "енергетичних" молекул - аденозинтрифосфату (АТФ). Ця речовина покращує поглинання кисню м'язами і стимулює їхню працездатність. За інформацією китайських учених, включення добавок на основі гриба в раціон літніх людей підвищує швидкість поглинання кисню і, як наслідок, роботу скелетної мускулатури на 7%. Схожі результати показують дослідження активності гриба в організмі молодих людей. У них цей показник зріс на 11%.
Уповільнює старіння
Дослідження демонструють високий потенціал гриба в уповільненні старіння організму, за рахунок великої кількості антиоксидантів у складі. Незалежні дослідження (1, 2) підтверджують, що кордицепс має такі властивості: покращує роботу головного мозку (пам'ять, увага, мислення); попереджає розвиток нейродегенеративних патологій (наприклад, хвороба Альцгеймера); знижує ризик ушкодження печінки вільними радикалами; забезпечує профілактику розвитку аутоімунних розладів; запобігає маніфестації хронічних захворювань із боку ендокринної системи, серця та судин. Кордицепс бореться з хронічним запаленням і вільними радикалами, що спричиняють ранній розвиток безлічі захворювань, загибель клітин або їхнє злоякісне переродження. У китайській народній медицині кордицепс також традиційно використовували для зниження втоми і підвищення лібідо у чоловіків похилого віку.
Має протипухлинну дію
Накопичені наукові дані показують, що кордицепс може запобігти розвитку раку. Доведено ефективність щодо злоякісного переродження клітин наступних органів (1, 2, 3, 4): легень; молочних залоз у жінок; прямої кишки; товстого кишечника; печінки; шкіри; кісткового мозку. Кордицепс корисний не тільки з метою профілактики, а й уповільнення прогресування раку. Японські вчені встановили, що миші, хворі на рак, які вживали гриб, живуть довше. Активні речовини кордицепса безпосередньо взаємодіють зі злоякісно переродженими клітинами, спричиняючи сповільнення їхнього поділу та загибель. Також гриб забезпечує профілактику появи віддалених метастазів. Дослідники з Тайвані рекомендують вживати кордицепс під час хіміотерапії, оскільки він здатний знизити вираженість побічних ефектів хіміотерапевтичних медикаментів.
Знижує рівень цукру в крові
У складі гриба-паразита є особливий полісахарид, за біологічною дією подібний до інсуліну, що сприяє зменшенню концентрації глюкози в крові та запобігає розвитку ускладнень, зумовлених перебігом цукрового діабету. Кордицепс, по суті, заміщає функцію бета-клітин підшлункової залози. Наукові співробітники зі США і Тайвані підкреслюють здатність гриба не тільки контролювати рівень цукру в крові, а й знижувати ризик розвитку нефропатії та ретинопатії на тлі перебігу цукрового діабету як I, так і II типу. Експерти з Китаю, узагальнюючи дані 22 досліджень, виявили, що вживання екстракту кордицепса сприяє поліпшенню функції нирок.
Покращує здоров'я серця і судин
Китайські вчені довели, що кордицепс знижує ризик появи тахі- і брадисистолічних форм аритмій, може бути ефективним з метою профілактики фібриляції передсердь (подібні порушення ритму нерідко закінчуються фатально). Також продукт знижує ймовірність розвитку серцевої недостатності в осіб, які страждають на хронічну хворобу нирок. Виявлено здатність гриба зменшувати концентрацію загального холестерину та ліпопротеїнів низької щільності ("шкідливої" фракції холестерину). У результаті запобігається формування атеросклеротичних бляшок на стінках артерій і розвиток таких патологій, як: інфаркт міокарда, інсульт, ішемічна хвороба серця.
Ефект значно сильніший, якщо вживати разом з Їжовиком Гребінчастим. Кордицепс і Їжовик Гребінчастий відмінно доповнюють один одного, взаємна дія цих грибів має яскраво виражений ноотропний ефект. Курс призначений для людей, які бажають посилити мозкову активність і підвищити свій творчий потенціал. У парі з Кордицепсом, Їжовик Гребінчастий допоможе розкрити Ваші можливості на ПОВНУ!